Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hur går det för lokala skolstyrelsen?

OLOFSTRÖM · Lokala skolstyrelsen på Högavång behöver få tid att hitta sina arbetsformer. Det menar föräldraföreningen som vill veta på vilket sätt styrelsens ska arbete utvärderas när försöksperioden löper ut i sommar.
Olofström • Publicerad 9 januari 2001

– Vi vill uppmärksamma att det behövs en ordentlig utvärdering av försöksåren, säger Erica Giselsson, ordförande i Högavångsskolans föräldraförening, som därför skrivit ett brev till utbildningsnämnden.

Det var i samband med att högstadieskolorna slogs ihop 1997 som en lokal skolstyrelse bildades under en försöksperiod på fyra år. Där finns representanter för elever, föräldrar, lärare och övrig skolpersonal. Föräldrarna har majoritet.

Annons

Styrelsen behandlar alla tänkbara frågor som berör skolarbetet och skolmiljön och gör även konstruktiva handlingsplaner, exempelvis mot mobbning och droger.

– Vi i föräldraföreningen utser våra representanter som ska driva de frågor vi tycker är angelägna. Jag menar att styrelsen fyller en viktig funktion som diskussionsforum. Men det tar tid att utveckla denna form av demokrati, säger Erica Giselsson.

> Svar i vår

Hon vill veta på vilket sätt utvärderingen ska göras: Kommer Skolverket att vara delaktigt? Kommer man att ta del av andra skolors erfarenheter?

Svar kommer under någon gång under våren, enligt utbildningsnämndens ordförande Rolf Persson, s.

– Jag utgår ifrån att utvärderingen blir seriös. Sedan får vi se om verksamheten ska permanentas eller inte. Men jag anser att styrelsen är en viktig resurs i skolans arbete, säger han.

Styrelsen har fått 65 000 kronor för budgetåret 2001, vilket endast är en minskning med 10 000 kronor jämfört med 2000.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons