Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hyrorna tvingar iväg bordtennisklubben

OLOFSTRÖM · Bordtennisklubben lämnar motionshallen. Men tennisklubben är beroende av hallen för seriespelet och stannar därför kvar.
– Vi får se hur vi kan tackla de ökade kostnaderna med träningsavgifter, sponsorer och ökad bingolottoförsäljning, säger klubbens ordförande Björne Enbohm.
Olofström • Publicerad 29 juni 2001

Kommunens försäljning av bowling- och motionshallen ledde till marknadsmässiga - det vill säga kraftigt höjda - hyror för de idrottsklubbar som hyr in sig. Bordtennisklubben som tidigare betalat runt 6 000 kronor fick en hyra på 120 000. I och med att bowlinghallen bygger ut minskar bordtennislokalens ytor. Klubben har tackat nej till det nya erbjudandet om 60 kvadrat för 60 000 kronor.

– Det är för litet. Vi får bara plats med fem bord, säger Yngve Bengtsson, ordförande i OBTK.

Annons

> Trångt i idrottshallen

Nu vänder klubben i stället blicken mot idrottshallen. Med en timhyra på 60 kronor för seniorer och 15 för juniorer blir det ett betydligt billigare alternativ. Problemet är tillgången på tid. Och utrymme.

– Det är ett bekymmer. Det blir bökigt för dem att flytta bord fram och tillbaka, säger kultur- och fritidschefen Gösta Rörstrand.

– Men vi ska ändå göra vad vi kan. Det måste gå att ordna på något sätt.

OBTK har ansökt om att hyra idrottshallen 20 timmar i veckan. Även brottarklubben jagar nya lokaler, både i idrottshallen och hos Olofströmshus.

> Tyngdlyftsflytt?

Tyngdlyftarnas öde är inte heller avgjort. Deras hyra höjs från 12 000 till 60 000 kronor. Gösta Rörstrand tror att det varit passande för dem att flytta till Dannfältshallen.

– Där kan de få det bra. Där finns fina lokaler till en billig penning.

UF Contact stannar i motionshallen tre timmar per vecka. Stannar gör också tennisklubben, trots mångdubbelt högre kostnader. Tidigare har man betalat runt 8 000 kronor. Om det nuvarande budet på 140 kronor i timmen för två planer står fast kan årshyran, baserad på 30 veckor, bli drygt 145 000 kronor.

> Träningsavgifter

Annons

– Vi förhandlar. Ingenting är klart. Jag hoppas det ska fixa sig till det bästa, säger Björne Enbohm, ordförande i OTK.

– Visst blir det tuffare. Vi får se hur vi ska tackla det med träningsavgifter, sponsorer och ökad bingolottoförsäljning, tillägger han.

Tennisklubben har även lagt in önskemål om att hyra Dannfältshallen så ofta som möjligt. Men där går det inte att bedriva seriespel.

– Till seriematcher behövs minst två banor. Och skulle vi dra oss ur serien drabbas vi av böter, påpekar Björne Enbohm.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons