Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inget beslut ännu om hundralappen

OLOFSTRÖM Socialnämnden måste konsultera kommunstyrelsen innan den kan besluta om socialbidragstagare ska få del av barnbidragshöjningen med hundra kronor. Det var anledningen till att ärendet återremitterades vid sammanträdet.
Olofström • Publicerad 30 januari 2001

Enligt beslut i den styrgrupp som beredde årets kommunbudget måste alla avvikelser rapporteras till kommunstyrelsen. Både plus och minus ändringar.

Enligt statsministerns uttalande utgår denne ifrån att intelligenta kommunpolitiker hanterar frågan på ett bra sätt dvs låter barnfamiljerna ta del av den svenska ekonomins förbättring.

Annons

Om Olofström i likhet med grannkommunen Sölvesborg väljer att räkna det ökade barnbidraget som en inkomst vid beräkningen av socialbidraget skulle kommunen tjäna 265 000 på ett år.

Karlskrona har gjort en kompromiss. Räknat hundralappen som inkomst och fastställt socialbidraget. Och därefter beviljat ytterligare hundra kronor i bidrag.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons