Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jakt på kommunens skulpturer

OLOFSTRÖM · Kommunfullmäktigeledamöterna uppmanades i går kväll att gå ut på skattjakt. Detta sen man anslagit 200 000 till inköp av 18 Eldh skulpturer varav hälften inte synts till i Olofström. Och en del har man papper på att man äger sen tidigare.
Men fullmäktige var enigt i denna och alla andra frågor som behandlades, bland annat LIDL-försäljningen och markbytet i Jämshög där ett planerat utbyggnadsområde försvinner.
Olofström • Publicerad 12 juni 2001

Anders Wassbäck, v, ansåg det konstigt att köpa det kommunen en gång fått. Margareta Olsson, s, höll med.

–Det känns kanske lite konstigt att köpa det som vi äger och har papper på. Hon förklarade att denna lösning var att föredra före en rättslig tvist. Affären på 200 000 betraktade hon som en paketlösning. Om de saknade figurerna dyker upp tillhör de kommunen.

Annons

> Skötselavtal ska behandlas

Karin Carlén, Kd, refererade till samtal med en av kommunens utredare, Gösta Rörstrand, som påtalat att det fattas en del figurer. Risken finns att det kommer nya anspråk om de dyker upp.

Tar kommunen även på sig ständig skötsel av Eldh graven i Kyrkhult, i affären? Anders Wassbäck tolkade ett inlägg av Börje Karlsson, Kd som att det var så.

Margareta Olsson förklarade att frågan om skötselavtal kommer att behandlas av kommunstyrelsen. De senaste åren har församlingen skött graven utan ersättning men det vill den inte fortsätta med, enligt Börje Karlsson.

> Markköp godkändes

Markbytet i Östad och Jämshög för att kommunen ska bygga reningsdammar godkändes utan något meningsutbyte. Miljö- och byggnämnden har tidigare argumenterat för ett behållande av marken som behövs för kommande byggnation.

För 60 000 köper kommunen ett bit mark av Ulf Johnsson, Jämshög 8:7 som också behövs för dammarna.

Med Jörgen Johnsson byter man till sig en del av Östad 8:46 och lämnar som byte en del av Jämshög 3:7, Södragården. Dessutom ska han ha rätt att arrendera ytterligare två hektar norrut.

Till Göranssons Tjänsteservice i Kyrkhult säljer kommunen 7 100 kvm mark för 50 000.

LIDL Sverige KB köper 6 018 kvm av flygfältet, Holje 2:59 för 1 143 420 kronor. Fastigheten ska vara bebyggd inom två år, i annat fall återgår affären.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons