Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klart med ny gymnasierektor

OLOFSTRÖM Gymnasieläraren Björn Nilsson, 54 år, föreslås bli ny rektor på Nordenbergsskolan från och med den 1 mars. Utbildningsnämndens arbetsutskott är enigt i sitt förslag.
Olofström • Publicerad 17 januari 2001

Björn Nilsson arbetar sedan 1996 som lärare på skolans individuella program. Men erfarenheterna från skolvärlden sträcker sig betydligt längre bakåt i tiden. Mellan 1975 och 1983 var han skolledare på Vilboksskolan och Holjeskolan, därefter lärare på Holjeskolan. Till meriterna hör också skolbibliotekarie- och specialläraransvar, samt ett års arbete inom industrin.

– Han har personliga kvaliteter och ett brett kontaktnät som gör honom mycket väl lämpad för rektorsjobbet, summerar utbildningschefen Ingvar Wramsmyr.

Annons

> Headhunting

Rekryteringen till rektorstjänsten efter Gerty Persson ser därmed ut att lösas internt. Från början var tanken att man skulle hitta någon utifrån. Mary Mathiasson från Karlskrona fick jobbet i december, men tackade nej.

Operation headhunting inleddes, varefter tre nya kandidater tillfrågades och intervjuades strax före jul. Björn Nilsson var den ende från Olofström. Beredningsgruppen fick genast upp ögonen för hans pedagogiska insikter och förmåga att leda pedagogiska verksamheter.

– Vi glatt överraskade när vi hittade någon internt som hade så pass starka meriter. Han har tackat ja och beredd att sätta klorna i arbetet, säger Ingvar Wramsmyr.

> Arbetslivsengagemang

Hans erfarenheter från individuella programmet, där arbetslivsfrågor prioriteras, ses som viktiga.

– Det är betydelsefullt att gymnasieskolan arbetar utåtriktat, menar Wramsmyr.

Nu återstår interna förhandlingar samt ett klubbslag i nämnden den 5 februari.

Gerty Persson kommer till en början att gå in som mentor för Björn Nilsson för att han lättare ska komma in i jobbet. Han har inte arbetat som skolledare på ett antal år.

– Vi förväntar oss att han på ett utomordentligt sätt fortsätter Gertys arbete.

Björn Nilsson var på tjänsteresa i går och därför inte anträffbar för en kommentar.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons