Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kommunen överklagar tingsrättsdom

OLOFSTRÖM Det är anmärkningsvärt att tingsrätten frångår normala bevisvärderingsregler när den underkänner ett brev och ett förhör samtidigt som motbevisningen bara består av ett bestridande. Det konstaterar Olofströms kommun i överklagandet till hovrätten i målet mot vårdföretaget Pro AB i Hudiksvall.
Olofström • Publicerad 9 mars 2001

Enligt tingsrätten ska företaget ha sina begärda 200 000 plus rättegångskostnader.

Det är resterande vårdkostnad för de sista fyra månader kommunen debiterades dubbel dygnsavgift för en patient.

Annons

Men kommunen vill inte betala ett öre utan kräver att få sina rättegångskostnader betalda. Den hävdar att villkoret för dubbel vårdavgift var att en psykiatriutredning skulle göras. Detta har meddelats både muntligen och skriftligen, dessutom har avtalet om dubbel avgift sagts upp i brev i december 1997.

Enligt tingsrättens dom styrkte varken brev eller förhör med en chef på socialen kommunens argumentering.

> Tillräckliga bevis

Till hovrätten hävdar kommunen med bestämdhet att brevet och förhöret utgör full bevisning.

Det är anmärkningsvärt att kommunens förstahands yrkande om att brevet från oktober inte godtas och än mer anmärkningsvärt att brevet från december, inte anses räcka. Av båda breven framgår med all önskvärd tydlighet att kommunen från december inte betalar dubbelt. De två breven bestreds heller aldrig av vårdföretaget. Deras passivitet ska under alla förhållanden medföra jämkning av deras krav, anser kommunens ombud, advokat Lars Åke Lund.

Samma skriftliga bevisning som i tingsrätten åberopas liksom förhör med den kommunala chefen.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons