Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kommunen säger ja till bowlingbudet

OLOFSTRÖM Än har inte sista käglan fallit i diskussionerna om bowling- och motionshallen. Kommunstyrelsen backar och säger ja till arrendatorernas bud på 50 000 kronor. Ett bud som fortfarande står fast.
Olofström • Publicerad 25 januari 2001

Nu har den segdragna frågan om bowling- och motionshallens framtid av allt att döma behandlats i kommunstyrelsen för sista gången. Vid tisdagens möte röstade politikerna mellan två alternativ: att förvandla anläggningen till föreningarnas hus eller att anta arrendatorernas bud från i höstas, som innebär en försäljning för 50 000 kronor. Alla röstade för det sistnämnda, utom Bo Edenborg, fp, som reserverade sig.

> Värna verksamheter

Annons

Kommunalrådet Margaretha Olsson menar att det är nödvändigt att värna om föreningsverksamheterna, även när kommunen befinner sig i ett svårt ekonomiskt läge.

– Vi har pratat länge nog om den här frågan och resonerat avigt och rätt. Vi vet att de nuvarande arrendatorerna är duktiga.

I går förhandlade arrendatorn Jukka Murtovaara med kultur- och fritidschefen Gösta Rörstrand. Att han och kompanjonen Martti Rintala sa upp hyreskontraktet för några veckor sedan betyder inte att dörren är stängd.

– Det beror lite på villkoren. Men har vi lagt ett bud får det stå fast, menar Murtovaara.

Budet baseras på anläggningens bokförda värde, 850 000 kronor. Merparten, 800 000 kronor, dras av för gjorda investeringar.

> Utbyggnad krävs

Enligt Margaretha Olsson krävs en bedömning av investeringsvärdet. Men som förslaget ser ut är ändå köpesumman 50 000 kronor.

Förutsättningen för att det ska bli affär är att bowlingdelen byggs ut med 2-4 banor samt att de nuvarande bowlingbanorna beläggs med laminat.

Övriga hyresgäster får räkna med kraftigt höjda hyror - vilket blivit fallet också vid alternativet föreningarnas hus. Tennisklubben får räkna med en årshyra på runt 100 000 kronor och bordtennisklubben med 50 000 kronor. Även hyresgästerna i Vagnslidret får 3-4-dubblade årshyror, enligt Gösta Rörstrands beräkningar.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons