Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kommunen tvingas be om hjälp igen?

OLOFSTRÖM Olofströms kommun kan tvingas att än en gång be regeringen om hjälp för att klara målet om balans i ekonomin nästa år. Det befarar den borgerliga gruppen efter socialdemokraternas och vänsterns beslut om att inte konkurrensutsätta vård och omsorg. Det innebär mindre möjligheter för socialnämnden att klara ekonomin, skriver de i en reservation.
Olofström • Publicerad 2 mars 2001

Socialnämnden har nu inget annat val än att fortsätta med allmänna krav på besparingar. Det har under de senaste åren inte gett tillräckliga resultat. Majoritetens beslut innebär att personalen inte kan bilda personalkooperativ vilket skulle kunna vara en möjlighet att hitta lösningar. Enligt lagen är upphandling nödvändig för att personalkooperativ ska kunna bildas.

Reservanterna erinrar om kommunens löfte till kommundelegationen om att ha balans i ekonomin nästa år. I arbetet med årets budget fann samtliga partier det nödvändigt att även spara inom vård och omsorg. Den budget kommunfullmäktige fastställde har besparingar på fyra miljoner genom konkurrensutsättning eller genom andra driftsformer.

Annons

Dessutom har kommunstyrelsen gett socialnämnden i uppdrag att ta fram förfrågningsunderlag för upphandling. Ett beslut som togs då det inte fanns några alternativ.

Reservanterna beklagar att kreativiteten bland personalen nu får mindre möjligheter att utvecklas efter denna helomvändning.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons