Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kulturpristagare fångar vardagens ögonblick

OLOFSTRÖM
Intresset för den fotografiska bilden väcktes tidigt hos fotografen och filmaren Anders Nilsson.
Olofström • Publicerad 28 november 2006
Foto: 

Sin första filmkamera fick han redan i tio-årsåldern och därefter har intresset ständigt ökat för allt vad bilder heter.

Just nu är han i egenskap av kulturstipendiat aktuell ed en utställning på Folkets Hus i Olofström. Det är en utställning som innehåller ett 40-tal bilder som speglar vardag som större händelser i Olofström.

Annons

Här finns bland annat den galghumoristiska bilden "Mannen på gatan" och den surrealistiska fotomontaget kallad "Geten". Men också en kollektion naturbilder och samling ögonblicksbilder från årets Holje marknad

På gymnasiet läste han det naturvetenskapliga programmet med videoprofil.

- Vi var ett gäng som kallade oss Pega. Vi filmade oerhört mycket, säger Anders Nilsson som tog studenten för fem år sedan.

Totalt har han medverkat i ett 60-tal filmer vid det här laget. Under några år arbetade han deltid som lärare på Nordenberg. Efter avslutade studier på Gamleby folkhögskola läser han nu filmvetenskap på Göteborgs universitet.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons