Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lastbil på väg till barn i Litauen

OLOFSTRÖM I går lastades en stor trailer med förnödenheter till barn och vuxna i Litauen. Det var kläder, skor, leksaker, möbler och mycket, mycket mer. Pingstkyrkan och Kyrkhults församling har samlat ihop förnödenheterna och Lions klubb har sponsrat med lastbilen för transporten.
Olofström • Publicerad 24 mars 2001
Arne Johansson, Stig Jönsson, Jan Ottosson, Elisabeth Martinsson och Brigitte Edenholm hjälper till att fylla lastbilen och åker även med till Litauen.
Arne Johansson, Stig Jönsson, Jan Ottosson, Elisabeth Martinsson och Brigitte Edenholm hjälper till att fylla lastbilen och åker även med till Litauen.Foto: Diana Ledin

Denna gång är det sju man som åker med lastbilen ner till Litauen.

Pingstkyrkans och Kyrkhultsförsamlingens hjälptransporter kommer i framtiden troligen få namnet ”Kyrkorna hjälper”, men det är inte klubbat ännu, säger Arne Johansson. Så deras arbete har inget namn i dag.

Annons

> Fick cancer

Elisabeth Martinsson från Pingstkyrkan är ansvarig för transporten och hjälpverksamheten. Hon berättar om en kvinna som de sedan länge har haft kontakt med.

Kvinnan arbetar med barnen i Litauen och nu har hon fått cancer. Lions kvinnoklubb har därför skänkt 2 000 kronor till medicinsk hjälp åt Nadja, som kvinnan heter, och ytterligare 2 000 kronor åt barnen hon arbetat med.

Det är tack vare Lions kvinnor och män som den här hjälptransporten har blivit möjlig. Lions herrklubb har skänkt pengar till lastbilen, 17 000 kronor. Två personer från pingstkyrkan i Jo möter upp i Karlshamn och har sjukhussängar och andra sjukvårdsartiklar med sig.

> En höjdare

På måndag lämnar lastbilen svensk hamn.

Elisabeth Martinsson har åkt med hjälptransporter till Litauen sju gånger nu och hon tycker det är lika givande varje gång.

– Det är en höjdare att de små barnens glädje när vi lämnar över sakerna, säger hon.

– Kommer du ihåg flickan som fick en pippi långstrumpdocka, hon sken i hela ansiktet, säger hon till Jan Ottosson.

Diana Ledin
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons