Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lever i skräck för nattliga pyromaner

OLOFSTRÖM Eivor Johnsson i Ljusaryd lever i skräck för en pyroman. Hon sov inte en blund efter två bränder på tomten natten till i går. Det är det senaste i en rad mystiska händelser i Ljusaryd, byn i gränstrakterna mellan Olofström och Svängsta. Hon bor i f d skolan.
Olofström • Publicerad 30 mars 2001
Eivors vedförråd är förkolnat. Uthuset klarade sig denna gången.
Eivors vedförråd är förkolnat. Uthuset klarade sig denna gången.Foto: Tore Gillberg

Vid niotiden på onsdagskvällen brann det i gräset vid infarten till huset. Räddningstjänsten i Olofström släckte den snabbt. Vid ett tiden väcktes Eivor av hunden. När hon såg sig omkring verkade det vara ljust och hon trodde att det stod en bil på gården. Men när hon tittade ut brann det i vedstaplarna.

När släckningsledare Dan Gustavsson kom till platsen brann det rejält i vedräckorna. Han kontaktade omedelbart polisen som anlände med tre bilar och hund.

Annons

> Räddade huset

Räddningstjänsten kunde hindra elden från att övergå till fastighetens uthus som ligger i omedelbar anslutning till veden.

Polisen letade efter spår i omgivningarna. Ett skogsparti gränsar till skolgården.

Räddningstjänsten kunde lämna platsen först efter tre timmar.

I går förrmiddag gjorde polisens tekniker ytterligare undersökning av brandplatsen. I polisens rapport är händelsen rubricerad som ”skadegörelse genom brand”.

> Påhälsning av tjuver

I Ljusaryd har man en betydligt allvarligare benämning, inte minst är det otäckt för Eivor Johnsson. För fyra veckor sen var någon och stal ved hos henne. Senare samma kväll brann det andra sidan vägen, någon hade anlagt en brasa som släcktes av en förbipasserande.

Dagen efter brann sopsorteringsanläggningen upp vid middagstid. Den ligger ett hundratal meter ifrån gamla skola. Flera mystiska händesler har noterats de senaste månaderna.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons