Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ljus budget för Volvo

OLOFSTRÖM Det ekonomiska resultatet för Volvo i Olofström blev i fjol mycket bättre än budgeterat. Detta trots allt strul och alla extra kostnader som varit. Nu ingår Olofström i personvagnsbolaget och någon officiell redovisning sker inte. Men uppgiften om att det gått bättre än beräknat finns i verkstadsklubbens årsberättelse och styrelsen konstaterar där att”våra medlemmars lojalitet och höga kompetens har stor del i detta.”
Olofström • Publicerad 5 mars 2001

Enligt berättelsen som presenterades vid lördagens årsmöte var medlemsantalet vid årsskiftet 2 451 vilket är en minskning med 151. Det är en följd av överflyttning av verksamhet till andra bolag.

Denna outsorsing har också fått till följd att verkstadsklubben har medlemmar i två bolag som konkurrerar om jobb på helt affärsmässiga grunder. Det är Celero Support AB och Volvo Transport AB. Celero har genomfört en omfattande omorganisation som har tagit mycket tid och kraft även fackligt och tyvärr försenat det arbete som skulle gjorts med lönesystemet.

Annons

Integrationen med Ford har fortsatt under året, dock utan något större tillskott av nya jobb. Däremot har övrig externförsäljning gått bra och gett bra vinsttillskott.

Beslutet att inte investera i ny presskapacitet i samband med att slutmontering koncentreras till Torslanda och Gent bör innebära möjligheter till nya jobb i Olofström. Efter år 2004 ska inte Volvo längre göra bilar i Holland.

Bland händelser under året noteras också att Volvo ändrat på tidigare beslut om att sälja fabrikerna i Köping, Bulycke och Floby. Tyvärr kom denna vändning för sent för att Norra skulle kunna klaras. Volvo har dock fortfarande den största andelen av Norras produktion.

> Hemsida

En fråga som diskuterades på klubbens årsmöte var om klubben ska skaffa egen hemsida. Problemet har hitills varit att hitta någon kompetent medlem som även är aktiv i organisationen i övrigt. Det handlar liksom övriga uppdrag om ideellt arbete.

Produktionsläget på Volvo, VCBC, visar på en svacka i produktionen och den väntas fortgå hela våren. Den övertalighet som finns bland personalen kommer att användas till utbildning. Plus att visstidsanställda får sluta när kontrakt löper ut.

I valen omvaldes ordföranden Pentti Törmänen och ledamöterna Jan Karlsson, Björn Olsson och Jonny Olsson. Till de tre platserna som ersättare var åtta nominerade. Efter omröstning utsågs Kjell Augustin, Camilla Mäkitalo och Tommy Alm.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons