1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lyxa till det på Holjebadet

Många väljer att lyxa till vardagen med ett besök på Holjebadet. Hit kommer både Olofströmsbor, Karlshamnsbor och Kristianstadsbor.
Bianca Gustafsson, verksamhetschef, och Emma Ekelund, badmästare, berättar om hösten på Holjebadet.
Foto: Stina Pettersson

Nu börjar aktiviteterna på Holjebadet efter sommaren. Simskola, vattengympa och andra pass drar sakta i gång. Under vecka 38 börjar de populära bastukvällarna.

– Vi har ett gäng som kommer och bastar och vill ha fika vid samma tid varje gång. Det är deras stora grej, säger Emma Ekelund, badmästare.

Enligt henne och Bianca Gustafsson, verksamhetschef för Holjebadet, kommer många dit för att få egentid.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Ingen kan störa dem när de simmar eller bubblar i jacuzzin. Detta är en avslappningsplats. Det är svårt att simma och läsa mejl samtidigt. Många har rutiner, precis som bastugubbarna, säger Emma.

Holjebadets jacuzzi.
Foto: Stina Pettersson

Badet är även en mötesplats. I stället för att träffas på bänken utanför anläggningen möts människor i bastun. Det är också bra stämning mellan personalen och kunderna.

– Det blir familjärt för det är inte så gigantiskt här. Då träffar du alla och bygger upp en gemenskap med kunderna. Personalen känner alla stammisarna, säger Bianca.

Under lovet i vecka 44 är det dags för Tappers intensivsimskola och det blir aktiviteter med halloweentema.

– Vi brukar ha spökgrottor man kan krypa in i och hitta en skattkista med någon godbit. På halloween har vi även haft pumpor, spöken och spindlar. Något år har vi utsett bästa pumpaplasket där de ska hoppa som pumpor, säger Emma.

Leklandet har varit avstängt men förhoppningen är att det ska öppna igen i vecka 36.
Foto: Anna Svensson

Holjebadet försöker göra något nytt varje år. En nyhet bland temakvällarna är Hamam som arrangeras i vecka 45.

– Det har vi inte haft tidigare. Hamam är en tvagningsritual, berättar hon.

Då får deltagarna skrubba sig på flera olika sätt. De får även lägga en ansiktsmask.

Under hösten kommer det även att bli en del spontana boxningspass. Mer information om det läggs upp på badets hemsida.

Nästa temakväll är vintermys under vecka 50. Exakt vad den kommer att innehålla är inte klart i skrivande stund men tanken är att det blir någon form av skrubb då också fast med vintriga dofter.

Under jullovet blir det sedan aktiviteter som julvattengympa och badbollsdisko med jullåtar.

Till Holjebadet kommer besökare från både Olofström, Karlshamn och Kristianstad och människor som är mellan 0 och 99 år. Emma tror att invånare från andra kommuner lockas av lugnet på Holjebadet.

Besökarna kommer i ett jämnt flöde över dagen. De äldre kommer direkt efter frukost, andra kommer efter jobbet och pigga ungdomar kommer på kvällarna.

På helgerna kommer många turister, familjer och barn.

– Då slänger vi spontant i badbollar eller sätter på diskomusik vid varmvattenbassängen. Det är barnens tid, säger Emma.

För den som vill ha lugn och ro finns det relaxsim. Då är endast mysbelysningen tänd och det finns en åldersgräns.

Fakta:

Höstens aktiviteter

Vecka 38: De populära bastukvällarna drar i gång igen.
Vecka 44: Tappers intensivsimskola börjar och det blir aktiviteter med halloweentema. Under halloween har de vanligtvis spökgrottor, pumpor, spöken och spindlar.
Vecka 45: Hammambad. En nyhet för i år. Hammam är en tvagningsritual. Deltagarna får skrubba sig på flera olika sätt. De får även lägga en ansiktsmask.
Vecka 50: Vintermys. Exakt vad den kommer att innehålla är inte klart i skrivande stund men tanken är att det blir någon form av skrubb då också fast med vintriga dofter.
Jullovet: Under jullovet blir det sedan julvattengympa, julpass och badbollsdisko med jullåtar.
Mer information finns på Holjebadets hemsida.