Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mannen bryter mot besöksförbudet

OLOFSTRÖM Den 50-årige mannen står under åtal för misshandel och olaga hot mot sin fru. Nu polisanmäls han för att ha brutit mot besöksförbudet.
Det är ett brott som i sig kan leda till fängelse.
Olofström • Publicerad 17 mars 2001

I slutet av februari åtalades mannen för att vid flera tillfällen de senaste åren ha misshandlat sin fru och hotat henne till livet. I polisförhören berättade kvinnan att hon levt under hot och våld nästan dagligen under parets 25-åriga äktenskap.

Detta med undantag för några år, då hon och barnen bodde ensamma i Sverige. När mannen flyttade efter blev allt som förut.

Annons

I samband med förundersökningen fick kvinnan och barnen egen bostad. Åklagaren Ingela Klinteberg utfärdade besöksförbud för mannen.

Enligt en ny polisanmälan har han struntat i detta. Han har flyttat till en lägenhet som ligger mitt emot hustruns. Där har han uppsikt över allt som hon har för sig.

> Ringer familjen

50-åringen har också, enligt polisen, börjat ringa till familjen - ett uppenbart brott mot besöksförbudet. Han säger att han bara vill prata med sina barn som han har umgängesrätt med. De har påpekat att han inte får ringa till bostaden, att han i stället får nå dem på deras mobiltelefoner.

Anmälan nådde polisen på torsdagen.

– Jag känner inte till uppgiften, men det åligger mig att som förundersökningsledare att agera så fort jag får tillgång till den, säger Ingela Klinteberg.

Det kan bli aktuellt med anhållande och därefter häktning. Brott mot besöksförbud anses allvarligt. Det kan leda till fängelsestraff.

Rättegången för misshandel och olaga hot blir någon gång i vår.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons