Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Måste begära uppskov för att slippa drygt vite

OLOFSTRÖM · Utan att ha erhållit någon betalningsanmaning har Malakiten AB blivit tvingade att begära uppskov för att undvika ett vite på
400 000 kronor.
Olofström • Publicerad 20 juni 2001

Historien börjar för fem och halvt år sedan då det Västerviksbaserade Malakiten AB ålades att efterbehandla stenbrottet och skrotstenstippen på fastigheten Gränum 6:6 i Olofströms kommun. Sommaren 1999 utfördes en slutbesiktning som konstaterade att efterbehandlingen av stenbrottet skett på ett tillfredställande sätt.

Nu visar det sig att det finns ett pågående allmänt mål mot Malakiten AB med rubricerad dom daterad tre månader innan den utförda slutbesiktningen. En dom som avser ett viteförläggande om 400 000 kronor.

Annons

I sitt brev till Länsstyrelsen i Blekinge län skriver Malakiten AB; att bolaget av olika skäl inte haft faktisk möjlighet att vidta åtgärderna inom den åsatta tidsfristen och att en verkställighet av det utdömda vitet skulle innebära en ekonomisk katastrof för Malakiten AB. Därför vill man att staten genom länsstyrelsen i Blekinge län, eller den myndighet som äger behörighet att fatta beslut i frågan, överväger möjligheten att helt eller delvis återkalla verkställighetsansökan.

Företaget hade fram till den 7 juni i år på sig att betala vitet på 400 000 kronor. Nu har Malakiten AB fått ansånd i sista stund av kronofogdemyndigheten i Västervik, men frågetecknen kring den drygt två år gamla rubricerade domen kvarstår ännu.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons