Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Misshandlades i 25 år

OLOFSTRÖM En mycket tragisk historia kommer snart att rullas upp inför tingsrätten i Sölvesborg. En 50-årig man åtalas misstänkt för att vid upprepade tillfällen de senaste åren ha misshandlat och hotat sin hustru.
Hon och barnen lämnade den oberäknelige maken för sex år sedan och flyttade till Sverige. Men han kom efter.
Olofström • Publicerad 2 mars 2001

Strax före jul förra året valde kvinnan att berätta för polisen att hon under 25 års äktenskap levt under hot och våld nästan dagligen. I samband med misshandel har maken hotat att döda henne för att strax därpå ångra sig och be om förlåtelse.

> Slagit med paraply

Annons

Den 23 november ska han bland annat ha slagit henne i ryggen med ett paraply samtidigt som han skrek att hon inte var värd ett liv med honom. Och han var beredd att ta sitt straff i ett svenskt fängelse ”då dessa är rena hotellen”.

Tidigare samma månad slog han henne flera gånger i ansiktet. I februari 1999 var han nära att strypa henne. Året före fick hon ett kraftigt slag med en tvättvagn. Som bevisning till de fyra åtalspunkterna stöder sig åklagaren på vittnen som bekräftat att de sett kvinnans skador.

Den äldste sonen har i polisförhör berättat att den övriga familjen lämnade pappan 1994 för att flytta till Sverige. Förhållandet mellan föräldrarna har enligt honom alltid varit katastrofalt, med bråk och misshandel. Ofta såg barnen på när deras mamma fick stryk. Själva kom de också i vägen för hans ursinne.

De fyra första åren i Olofström var ”en god tid”. Sedan flyttade fadern efter och allt blev som förut.

> Inget besöksförbud

Barnen har mycket kluvna känslor för sin far. Den äldste sonen anser att pappan behöver professionell hjälp för att komma tillrätta med sitt oberäkneliga humör.

Kvinnan bor nu på hemlig adress. Åklagaren har inte beslutat om besöksförbud för mannen, något som sonen beklagar med tanke på hennes behov av trygghet.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons