Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Misstänkt svartkrog i centrala Olofström

OLOFSTRÖM · Sydöstran har fått in flera uppgifter på att det finns en svartkrog i Olofström. I en samlingslokal som saknar utskänkningstillstånd ska det serveras både starköl och sprit.
Lokalens föreståndare tillbakavisar bestämt uppgifterna.
Olofström • Publicerad 31 januari 2001

Ryktet om svartkrogen har florerat under en längre tid. Enligt vittnesuppgifter sker försäljningen så öppet att en back starköl står synlig bakom glasdörren i kylskåpet vid serveringsdisken. Det ska även gå att få sig en vodkadrink om man så önskar. Lokalen har tillstånd för enklare caféverksamhet.

> Anonymt brev

Annons

I förra veckan fick socialnämndens ordförande Pentti Suua ett kryptiskt brev om hemliga krogar, som serverar 300 starköl per vecka.

”Pentti Suua vet ingenting”, avslutas brevet. Men det är inte helt med sanningen överensstämmande. Också han har hört det väl spridda ryktet. Fast han menar att företeelsen är en polissak.

– Det är ingenting som socialen ska kontrollera. Rörelsen har inte begärt tillstånd hos oss, säger han bestämt.

Polisen i Olofström uppger att de inte känner till verksamheten.

– Om det kommer en anmälan får vi kontrollera uppgifterna. Vi får göra en utredning och se om det går att styrka brott mot alkohollagen, säger närpolischefen Tommy Eriksson.

> Dementerar allt

Personen som driver den offentliga lokalen dementerar alla påståenden om alkoholförsäljning.

– Det är helt befängt. Däremot har det förekommit privata fester. Lokalen har abonnerats vid tre tillfällen under hösten.

## Hur kommenterar du då alla samstämmiga uppgifter?

– Det är ryktesspridning. Folk som kanske inte vill en väl snackar skit om både det ena och det andra. Men det kan också bero på att vi haft problem med fulla ungdomar på helgerna.

Annons

## Och dem har ni inte sålt alkohol till?

– Absolut inte. De har varit berusade när de kommit.

## Hur förklarar du att det står en back starköl i kylskåpet?

– Den kan ha stått på kylning i samband med att det skulle vara en fest för ett slutet sällskap.

Ögonvittnen har berättat att personalen vid ett tillfälle för några veckor sedan febrilt började plocka undan flaskor och annat när det ryktades att polisen var på väg till lokalen. Det var dock falskt alarm. En polisbil råkade passera förbi på gatan.

Den uppgiften vill inte heller föreståndaren kännas vid.

Anders Nilsson/Diana Ledin
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons