Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Momsen en sak för fullmäktige”

OLOFSTRÖM Låt kommunfullmäktige och inte Olofströmshus styrelse avgöra om det uppmärksammade momsärendet ska överklagas. Det anser socialdemokraten Kjell Olofsson, även ordförande i arbetarekommunen. Vid kommunstyrelsens sammanträde i tisdags tog han upp saken och vädjade till ordföranden Margaretha Olsson att bereda ärendet och ta upp det i kommunfullmäktige den 5 februari. Han hänvisar till bolagsordningen där det sägs att ärenden av principiellt viktig karaktär ska föreläggas ägaren.
Olofström • Publicerad 25 januari 2001

– Jag ser det som ett demokratiärende. Ett led i arbetet för att förhindra fortsatt utbredning av politikerföraktet. Däremot lägger jag mig inte i sakärendet, säger Kjell Olofsson till Sydöstran.

Han ser inte sitt agerande som något politiskt utspel. Men han har respekt för den gamla styrelsens agerande. Det var erfarna politiker som nu har försvunnit från arenan.

Annons

Själva saken, om rätten att dra av moms på boendet, ska avgöras av domstol. Eftersom det inte kostar något att få det prövat bör man ta chansen.

Om beslutet i Olofströmshus styrelse i måndags blir sista ordet gagnar det inte rekryteringen till de politiska partierna.

Överklagandet till Kamarrätten ska vara inne den 5 februari. Kjell Olofsson tror att det går att få några dagars uppskov.

I kommunstyrelsen togs saken upp sen dagordningen var genomgången. Diskussionen pågick i en halv timme och Kjell Olofssom säger att han fick nickande bifall från både höger och vänster i sammanträdesrummet.

Vem ska ta initiativ till att något händer?

– Jag vädjade till ordföranden att agera, säger Olofsson.

En som stöder idén är folkpartiets Bo Edenborg. Han tror inte att Kammarrätten kommer att ändra något. Men om ärendet inte förs vidare kommer det att ”ältas” i Olofström i många år framåt och det kommer att kosta. Inte i pengar men på annat sätt.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons