Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Närmare 300 får sommarjobb på Volvo

Intresset för att få sommarjobb på Volvo i Olofström är stort, över 1 000 personer har sökt.
Nu står det klart att runt 270 får chansen.
– Det är något färre än i fjol beroende på att vi håller stängt en vecka mer än 2012, förklarar Jonas Knutsson, kommunikationschef på Volvo i Olofström.
Olofström • Publicerad 13 maj 2013

Från och med vecka 26 är det tänkt att de första feriearbetarna ska komma in och vara på företaget fram till vecka 33.

Produktionsstoppet som är veckorna 29-31 är i år en vecka längre än i fjol. Det är anledningen till att det blir något färre feriearbetare.

Annons

Enligt Knutsson är det fjolåret som var undantagsfallet, normalt brukar det vara stopp i produktionen under tre veckor på sommaren.

Intresset för att få sommarjobba på Volvo är precis som det brukar vara väldigt stort. Över tusen personer har sökt.

– Vi ligger just nu i fasen med att vi skickar ut erbjudanden. Vi har intervjuat, samtalat och läst cv från ett stort antal människor, säger Knutsson.

Ambitionen att det ska vara en mix av yngre personer där vissa kommer från yrkeshögskolan andra från gymnasiet men även vissa från högskolan. Merparten hämtas in från närområdet. Målsättningen är att hälften ska vara kvinnor.

– Det är den träffbilden som Lernia ska leverera till oss och hittills ser det bra ut, säger Knutsson.

Utöver att feriearbetarna behövs till produktionen, och att befintlig personal ska få välförtjänt semester, ser Knutsson flera ingredienser som gör feriearbetarna viktiga för företaget.

– Det är oerhört väsentligt för oss att vi lär känna så många som möjligt för eventuella framtida relationer. Dessutom är det väsentligt att vi kan visa upp den verksamhet vi har, säger han.

I det senare fallet är kunskapsutbyte med erfaren personal en viktig faktor.

Under produktionsstoppet i sommar fortskrider installationsarbetet av den första presshärdningslinjen men det blir en del underhållsarbeten i övrigt också.

Bland annat en rad förberedelser inför den nya plattformen (internt på Volvo kallat SPA för Scalable Product Architecture) som har lanserats för delsammansättningen till nästa generations bilar.

Pär Trulsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons