Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nattvandrarna har koll på unga

OLOFSTRÖM · När kvällsmörkret sänker sig ger de sig ut på sina outtröttliga vandringar. Gata upp, gata ner. Deras gula jackor berättar vilka de är, nattvandrarna i Olofström. På tre år har de blivit något av en institution i Olofström - vuxna som bryr sig och ungdomarnas trygghet.
Olofström • Publicerad 7 juni 2001

Sammanlagt har Högstadiets föräldrarförening 136 registrerade nattvandrare som rycker ut på Valborg, Lucia, skolavslutningar och drogfria disco.

Och nu är det dags igen och dra ihop nattvandrande föräldrar i samband med terminsavslutningen och arrangerandet på fredag av drogfritt disco på Folkets Hus i Olofström.

Annons

I Olofström har föräldrarföreningen på Högevångaskolan organiserat nattvandringar sedan 1998.

– Vi är inga vakter eller poliser. Vi bryr oss om ungdomarna, säger Leif Jönsson, från föräldrarföreningen.

Också Tommy Eriksson på polisen i Olofström tycker att det vara är positivt med föräldrar som är ute och håller lite koll på sina ungdomar.

> Tonårsföräldrar

Den typiske nattvandraren är den nyblivne tonårsföräldern. Den som känner oro och vill vara i den värld som barnen lever i.

– Vi har hållit på och nattvandrat i snart tre år och under alla år har ännu inget polisingripande behövts, säger Leif Jönsson.

Han menar att en trolig orsak till lugnet är alla föräldrar som nattvandrat på byn och ställt upp som funktionärer. Samling inför nattvandringen på fredag sker vid Riagården klockan nio eller elva på kvällen, beroende på vilket pass som man allra helst vill gå.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons