Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ny miljö vid Gamla Torget

OLOFSTRÖM För två miljoner har Volvoäga Celero förvandlat den förra rivningsfastigheten vid gamla torget till framtidskontoret. Allt är ”av sista skriket” när det gäller arbetsmiljö- och teknologi. Samtidigt som det är regionkontor är det också ett testhus.
Olofström • Publicerad 1 mars 2001

– Ett av våra tjänsteområden är en komplett arbetsplats, säger regionchefen Ralph Lerner som i dag tillsammans med bolagets vd Leif Friis inviger ”Future”.

Det fanns ytterligare två alternativ till placering när man bestämt sig för att etablera sydsveriges regionkontor utanför Volvo. Att valet föll på den f d Smålandsbanken, skolan och hotellet beror bl a på att det finns mycket känsla från de tidigare verksamheterna i huset.

Annons

– Mycket lyckat har kommit ut från det huset, säger Ralp Lerner. Då tänker han också på att det var därfrån avlöningarna kom under många år.

Andrej Krugly, ansvarig för kundservice upplever inflyttningen som att cirkeln nu är sluten för hans del. Han började i Torgskolan 1953.

> Dubbla inom fem år

Celero Syd bildades i maj 1997 som en avknoppning från Volvo med uppgift att sköta all service inom företaget medan Volvo enbart skulle ägna sig åt att tillverka.

Hela Celero har 1 300 anställda med en omsättning på 1,8 miljarder medan Ralph Lerners region omsätter 330 miljoner på 305 anställda.

Bland de senaste uppdragen i regionen är att flytta en tillverkning av kompositdetaljer från Olofström till Småland och tillsammans med ABB installation av produktionsutrustning till en ny Volvo.

Målsättningen är att inom en femårsperiod fördubbla omsättningen.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons