Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ny miljöhandläggare i kommunen

OLOFSTRÖM · Johan Kleman är kommunens nye miljöhandläggare. Han började sitt nya arbete i måndags. I tre dagar i förra veckan följde han Catharina Mikkelä runt i bygden för att lära känna Olofström lite bättre. Redan nu känner han att han vet lite mer om olika platser i Olofströms kommun.
– Innan jag kom på anställningsintervjun hade jag aldrig varit i Olofström, berättar Johan Kleman.
Olofström • Publicerad 3 mars 2001

Johan Kleman är 26 år gammal och är utbildad geolog. Hans kunnande grundar sig på jord och vatten och det är även det han helst vill syssla med. De arbetsuppgifter han kommer att arbeta med på kommunen är fortfarande en aning oklara men troligen blir det kalkningsfrågor och radonundersökningar och andra naturvårdsärenden.

– Jag har alltid varit intresserad av att vara ute i naturen. Jag läste samhällsvetenskap på gymnasiet men saknade naturämnena. Så därför blev det naturvetenskap i ett år och när jag upptäckte ämnet geologi visade det sig att de hade samlat allt roligt i ett ämne, säger han.

Annons

> Måste fiska

Blekinge var lockande bland annat på grund av naturen med insjöar och vattendrag. Själv är han från Ystad. Säger man natur till Johan Kleman tänker han på berg, vatten och jord och det tror han sig kunna finna i Olofström.

– Insjövatten är så otroligt vackert. Jag måste ut och fiska, skrattar han.

Fiske och badminton är två stora intressen. Han vill gärna ha kontakt med fiskeföreningar. Vad badmintonen beträffar så kommer han även i fortsättningen tävla för Ystad men hoppas kunna träna i Karlshamn.

> Brett arbetsområde

Han är i dag skriven i kommunen och pendlar hem till sin sambo på helgerna. Pendla kommer han nog att göra en tid för flickvännen har ett bra jobb i Ystad.

– Det är tufft på arbetsmarknaden. Det känns stort att ha fått ett jobb. Men jag är glad att jag fick ett jobb i en mindre kommun. Det ger mig ett brett arbetsområde och jag hoppas kunna göra bra ifrån mig.

– Det viktiga är att få arbeta med naturen och lägga grunder för framtiden och att arbeta i förebyggande syften, säger Johan Kleman, kommunens nya miljöhandläggare.

Diana Ledin
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons