Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nya marklägenheter centralt

Olofströmshus köper gamla pastorsexpeditionen av Jämshögs församling.
Prislappen landade på blygsamma 300 000 kronor.
Inom kort inleds omfattande renovering för att förvandla huset till marklägenheter.
Olofström • Publicerad 23 maj 2013
Försäljning. I går blev affären klar. Jämshögs församling säljer den gamla pastorsexpeditionen till Olofströmshus för 300 000 kronor. Båda parter genom Magnus Lindahl, vd Olofströmshus, och Anders Blixt, kyrkoherde Jämshögs församling, är nöjda. Nu förvandlas huset till marklägenheter.
Försäljning. I går blev affären klar. Jämshögs församling säljer den gamla pastorsexpeditionen till Olofströmshus för 300 000 kronor. Båda parter genom Magnus Lindahl, vd Olofströmshus, och Anders Blixt, kyrkoherde Jämshögs församling, är nöjda. Nu förvandlas huset till marklägenheter.Foto: Pär Trulsson

– Egentligen är huset värt mer. Men vi ska komma ihåg att renoveringsbehovet är stort. Det tillsammans med att vi nu får liv i huset gör att vi är jätteglada att Olofströmshus köper det, säger Anders Blixt, kyrkoherde i Jämshögs församling.

Han förklarar att det inte var några meningsskiljaktigheter när kyrkofullmäktige gick med på Olofströmshus bud på 300 000 kronor.

Annons

När fastigheten på Bredgatan lades ut till försäljning 2011 var utgångspriset 1,1 miljoner.

Men det har mer eller mindre stått tomt sedan 2007 och har under de senaste åren endast använts mycket sporadiskt.

Just därför välkomnas köpet av båda parter.

– Det är viktigt att det inte står tomt och marklägenheter är populärt. Det har vi hela tiden en efterfrågan på, säger Magnus Lindahl, vd Olofströmshus.

Nu inleds ett omfattande renoveringsarbete.

– Inom kort inleds projekteringen och arkitekten drar i gång sitt arbete nästa vecka. Ambitionen är inflyttning vid årsskiftet, säger Lindahl.

Först ut är ett nytt tak på huset som tidigare läckt in vatten.

Därefter ska nya toaletter och kök installeras samt avskiljande väggar mellan de nya lägenheterna.

Det blir antingen två eller tre lägenheter på markplan i den gamla pastorsexpeditionen som är på 200 kvadratmeter. Antingen två stora trerummare eller delas det upp till två tvåor och en trerummare.

Lindahl vill inte gå in på hur mycket renoveringen kommer kosta mer än att det är i miljonklassen.

Annons

Dessutom finns en källare som är lika stor som markplan. Den är tänkt att hyras ut till någon förening som samlingslokal.

Bostadsbolaget har även i priset fått en av de två närliggande tomterna församlingen äger. Varje marklägenhet ska få varsin uteplats och på den 1 000 kvadratmeter stora tomten ska det även byggas parkeringar. Både för de nya marklägenheterna men också det intilliggande metallhuset.

För den intresserade tas redan nu anmälningar emot.

Pär Trulsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons