Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Olofströmsbakelse på väg

OLOFSTRÖM Olofströmsdagarnas avslutande debatt med företagsamma entreprenörer var ganska tam, men det det framkom att en Olofströmsbakelse är på gång.
Olofström • Publicerad 29 januari 2001

I programbladet för Olofströmsdagarna skriver man drivkraft eller vansinne och att entreprenörerna i soffan skulle berätta om framtidstro och att samarbeta kan ta udden av vilken kris som helst.

Den diskussionen blev snarare att de var nöjda med situationen som den är i dag. De sittande i EU- soffan på scen var Leo Dugala, Fritzatorpet och Hotell Aniara, Per Olof Persson, Blekinge utvecklingscentrum, Karl-Johan Olsson, turistchef, Anders Randver, Ebbamåla bruk och Roger Lilja, Liljas konditori.

Annons

> Slå ihop kommunerna

– Slå ihop Sölvesborgs, Karlshamns och Olofströms kommun till en stor kommun, menade Leo Dugala.

Han menade att på så vis skulle ekonomin förbättras och kommunen få oanade möjligheter. Detta mötte dock ingen respons från kommunalrådet Margaretha Olsson som satt bland publiken, men hon poängterade att samverkan är bra och att det pågår samarbete i kommunerna.

> Ny bakelse på gång

Roger Lilja berättade att han inte hade några planer på att utveckla konditoriet till en kedja, i allafall inte för närvarande och han var inte intresserad av att få någon konkurrens medan Leo Dugala tyckte konkurrensen i Olofström var för dålig.

Lilja hade däremot konkreta planer på en ny bakelse, en som ska stå för Olofström som ett varumärke. När denna bakelse är redo att säljas höll han däremot tyst med men slängde en leende blick på klockan.

> Vårdpersonal kan starta eget

Per-Olof Persson berömde kommunen för deras nysatsning i att konkurrensutsätta och privatisera vården.

– I och med det får nu vårdpersonal möjligheten att ta över och skapa egna vårdinrättningar och det skulle öka företagsamheten, menade Per-Olof Persson.

Turistchefen Karl-Johan Olsson ville ha mera pengar för att utveckla ett kontaktnät mellan företag och turism och pressade även Margaretha Olsson på att kommunpolitikerna skulle åka runt på bussturer i kommunen för att se vad som händer i verkligheten. Margaretha Olsson lovade inget.

Annons

> Nöjd med livet

Per-Olof Persson ville ha pengar till att satsa på köttprodukter från Blekinge. Anders Randver ville ha pengar till att satsa på hightech och hightouch och slog ett slag för järnnätterna i Ebbamåla som inrymmer båda, menar han.

Roger Lilja var helt nöjd med sitt liv som det är i dag och hade inga kommentarer.

Diana Ledin
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons