Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Olofströmshus siktar på nollbudget

OLOFSTRÖM Olofströmshus satsar på en nollbudget för 2001. Förhoppningen är att utgifter och inkomster ska gå ihop. Bolaget hade siktat högre om inte antalet tomma lägenheter varit så stort.
Olofström • Publicerad 23 mars 2001

Det var vid styrelsemötet i förra veckan som årets balanserade budget fastställdes. Tendensen är fortfarande att en och annan lägenhet töms på hyresgäster.

– Det är i huvudsak ungdomar som flyttar till större städer. Det allra bästa för vår del vore om en ny grön våg svepte över landet, säger Olofströmhus styrelseordförande Stig Janzon.

Annons

För närvarande står 140 lägenheter outhyrda. Ett tiotal av dessa finns på Olle Montanus väg i Jämshög. Det är de så kallade röda husen som socialnämnden ska bygga om till äldreboende. Men eftersom det fattas pengar belastar lägenheterna fortfarande Olofströmshus.

– Vi håller på att förhandla med socialnämnden. Frågan är ständigt uppe till diskussion, säger Stig Janzon.

Bokslutet för 2000 visar ett överskott på 1,7 miljoner kronor. Pengarna tillförs verksamheten.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons