Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ombyggnaden igångav nya gruppboendet

JÄMSHÖG · –Jag tror det kommer att bli bra, säger Olofströmshus styrelseordförande Stig Janzon om byggandet av det nya gruppboendet i Jämshög som nu kommit igång.
Upphandlingen gjordes för två månader sen men ombyggnadsprojektet har inte kunnat startas på grund av att ärendet varit överklagat. Janzon hoppas att inflyttningen ska kunna ske till jul. Kostnaden ligger på nio miljoner exklusive moms och byggherrekostnader, för de 22 bostäderna.
Olofström • Publicerad 26 juni 2001
Foto: 

Turerna har varit många om den fortsatta utbyggnaden av äldreboendet i Jämshög.

Redan i augusti 1999 togs planerna för modernisering av de röda pensionärsvillorna vid Bengt Nordenbergs väg, fram. Detta som ett alternativ till nybyggnad på skomakartomten som kommunen köpt in för ändamålet.

Annons

> För dyrt

Nybyggnad blev för dyrt och klarade inte den maxhyra som socialnämnden fastställt med tanke på pensionärernas ekonomi.

Ombyggnaden vid B Nordenbergs väg förutsatte att en del pensionärer måste flytta och detta vållade strid, bl a engagerade sig pro-föreningen emot de planerna.

Som en följd av striden överklagade också Kjell-Åke Björklund kommunfullmäktiges beslut från den 5 februari i år.

Fullmäktiges enades då om att satsa på ombyggnad enligt det gamla förslaget under förutsättning att de sker inom de befintliga ekonomiska ramarna.

En av Björklunds invändningar var att alternativen inte utretts ordentligt.

När han nyligen återkallade sitt överklagande innebar det byggstart.

> Kostnaderna har stigit

Fördröjningen har inneburit att kostnaderna stigit något, säger Stig Janzon.

Gränsen var satt vid en årshyra på 900 000 för hela gruppen men det blir 925 000.

Annons

Alla hyresgästerna ska kunna gå till gemensamhetsutrymmena utan att behöva gå ut. Han tror på inflyttning till jul medan den ansvarige för bygget, Sigge Karlsson på NCC vill ha även januari månad på sig.

Kjell-Åke Björklund drog tillbaka överklagandet sen pensionärerna gått med på att flytta. Han har också avvecklat Jämshögspartiet. Det innebär inte att han tappat intresset för lokalpolitiken.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons