Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Protester mot nytt hönseri

JÄMSHÖG Placera det nya hönseriet ute på landsbygden och inte i anslutning till villasamhället. Det skriver åtta Jämshögsbor och protesterar på det bestämdaste emot en ny anläggning för värphöns på Ekne gård i Jämshög.
Olofström • Publicerad 30 mars 2001

Protesten gäller även den nuvarande anläggningen på samma fastighet. Den har irriterat dem länge med odör från fläktsystem och gödselbrunn.

Den nya anläggningen ska dimensioneras för 15 000 frigående höns. Det är miljö- och byggnämnden i Olofström som fattar beslut i ärendet. Inför behandlingen av ärendet har förvaltningen, enligt miljölagens föreskrift, tillskrivit de närmast boende.

Annons

Uppgiften om odör från den gamla anläggningen är ny på miljökontoret. Där har man inte tidigare hört några sådana påståenden.

Ägaren till fastigheten och värphönsanläggningen bor i Gaslunda och de protesterandes förslag är att anläggningen uppförs där.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons