Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Räddningstjänsten fick ta vattenvägen

OLOFSTRÖM · ”Man skall inte gå över ån efter vatten”, lyder ett välkänt ordspråk. I går tvingades räddningstjänsten i Olofström ta till den mer ovanliga vägen över vatten för att släcka en liten skogsbrand som börjat på en grillplats vid Lilla Kroksjön.
Olofström • Publicerad 21 juni 2001
Familjen Thorshäll-Ayris hade inte njutit många minuter av lugnet vid Lilla kroksjön föränn de plötsligt befann sig mitt i händelsernas mitt i en pågående brandutryckning. Här på bilden har de för säkerhetsskull satt sig i båten en bit ut i sjön för att slippa det värsta pådraget.
Familjen Thorshäll-Ayris hade inte njutit många minuter av lugnet vid Lilla kroksjön föränn de plötsligt befann sig mitt i händelsernas mitt i en pågående brandutryckning. Här på bilden har de för säkerhetsskull satt sig i båten en bit ut i sjön för att slippa det värsta pådraget.Foto: 

Det var nu inte bara djuren som blev överraskade av allt pådrag utan också en turistande familj från London som sökt sig till det lugna och natursköna Harasjömåla för att under några dagar fiska och koppla av från storstadsstressen.

– Vi trodde inte våra ögon när vi plötsligt sent på eftermiddagen fick se blåljus skymta genom skogen för att sedan komma fram här till bryggan där vi satt och metade, säger Londonbon Maria Thorshäll-Ayris, som tillsammans med sin familj Tim, Matilda och Niklas åkt till Olofström och Lilla Kroksjön för att under en vecka slippa storstadens larm.

Annons

– Vi antog att vi skulle få en lugn och skön stund ute i naturen, men plötsligt var mitt upp i händelsernas mitt.

Brandbilar rullade fram till bryggan och en av Räddningstjänstens båtar lades ut med pump och slangar.

Trehundra meter längre bort i snårig terräng hade en liten brand utvecklat sig vid en grillplats.

– Det har nog stått och pyrt i ett par dagar, säger brandförman Billy Ericsson, där han står invid strandkanten efter den drygt timmeslånga insatsen.

Efter släckningen kostar Billy Ericsson sig på sig att skämta lite:

– Vatten har vi alla fall oändligt gått om, säger han samtidigt som han slänger ut med handen mot den väldiga vattenreservatet.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons