Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

S vill kasta förslaget om fryst mat

OLOFSTRÖM Ett enigt socialdemokratiskt representantskap ställde sig bakom Börje Karlssons förslag om att dela socialnämnden, ha dagcentralerna öppna även i fortsättningen och kasta förslaget om fryst pensionärsmat i papperskorgen. Nu ankommer det på arbetarekommunens styrelse att hantera beslutet från årsmötet.
Socialnämnden har beslutat att satsa på fryst mat till de pensionärer som får maten hemskickad och att bemanningen på dagcentralerna ska dras in. Allt i besparingssyfte.
Olofström • Publicerad 7 mars 2001

I debatten som förekom under punkten ”övriga frågor” meddelade socialnämndens ordförande Pentti Suua att han följer de signaler som kommer från arbetarekommunen. Han var förvånad över motståndet mot den föreslagna privatiseringen eftersom det inte hörts något sådant på tidigare möten.

Börje Karlsson, även känd som ny ordförande för Olofströms pro-förening, föreslog också att kommunala industribolaget ska säljas, tekniska kontoret privatiseras och arbetet i Agenda 21 gruppen avbrytas eftersom det ändå inte finns några resurser till att bemanna föreslagna tjänster.

Annons

Sen debatten avslutats fick Börje Karlsson påminna om sina yrkanden som då togs upp av ordföranden Jan Björkman. Han konstaterade att mötet enhälligt ställde sig bakom de tre förslagen kring äldreomsorgen.

Vid redovisningen av verksamheten i arbetarekommunen efterlystes en redogörelse från de socialdemokratiska ledamöterna i socialnämnden. Ordföranden Pentti Suua utlovade en sådan till nästa år.

Däremot fick inte Kjell-Åke Karlsson gehör för sitt krav på en redovising från de lokala landstingsledamöterna.

– Vi har en grupp för hela Blekinge. Det finns ingen i Olofström, möjligen en i Listers valkrets, svarade Marie Sällström.

– Jag förstår att det känns svårt att vi är intresserade av vad våra ombud gör på sammanträdena, replikerade Karlsso

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons