Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Saknat kvitto kan kosta 100.000 kronor till

OLOFSTRÖM – Jag vill inte betala summan två gånger. Det förklarade en olofströmare som i går stämts in av ett dödsbo. I den dödes kvarlåtenskap hittades en skuldebrev på 100 000. Det var utställt i november 1995 och kontoutdrag visar att pensionären tagit ut summan vid den tiden. Men pengarna har inte satts in igen.
Olofström • Publicerad 21 mars 2001

Den instämde hävdar att han betalade tillbaka summan i januari 1996 men han glömde att begära lånehandlingen tillbaka. Det var till och med samma sedlar som återlämnades. De lades i ett kassaskåp i avvaktan på en affär men den blev inte av. Och kort därefter fick pensionären tillbaka sina pengar.

Ett vittne fanns på kontoret vid återbetalningen. Däremot finns det inga kontoutdrag och inget kvitto eller några andra handlingar som kan styrka den instämdes uppgifter. Det är han som ska bevisa att han har betalat.

Annons

> Släkting deklarerat

Pensionären var i 30 år kund hos mannen som utförde deklarationer. Dock upphörde samarbetet innan pensionären avled. Enligt dödsboets ombud hade en släkting deklarerat till pensionären år 2 000. Pensionären hade då visat upp skuldebrevet och undrat om det fanns möjlighet att få tillbaka pengarna.

Släktingen åberopas som vittne av dödsboet och mannen som deklarerade vill höra den som jobbade hos honom i januari 1996.

> Betalar inte

Den första förberedelsen hölls vid tingsrätten i Sölvesborg i går.

På ordförandens fråga om möjligheter till förlikning kunde dödsboet tänka sig en lägre ränta medan den instämde klart deklarerade att han inte betalar någonting.

Därför blir det inte någon mer förberedelse utan huvudförhandling direkt. Målet kommer att avgöras av en domare.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons