Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sista vilan för djurskyddsföreningen

OLOFSTRÖM · Den 28 mars 1998 firade Olofströms Djurskyddsförening sin hundraåriga verksamhet med hundratalet deltagare. Som mest har den haft 250 medlemmar men nu är föreningen vilande.
– Ingen vill ställa upp, säger den siste (?) ordföranden Karl Johnsson.
Olofström • Publicerad 18 juni 2001
Djurbegravningsplatsen saknar en kraft som har det övergripande ansvaret. Att de naturliga blommorna får fortsätta att växa fram till midsommar kan väl inte anses vara fel.
Djurbegravningsplatsen saknar en kraft som har det övergripande ansvaret. Att de naturliga blommorna får fortsätta att växa fram till midsommar kan väl inte anses vara fel.Foto: 

Den mest påtagliga följden av detta är att ingen har övergripande ansvar för djurbegravningsplatsen som ligger på Jämshögs gamla soptipp intill Halens naturreservat.

Idéella krafter har ända sen 1978 skött den, begravt djur och klippt gräset. Kommunen ställde iordning platsen.

Annons

Att djur i kommunen ska bli lidande på föreningens upphörande är det knappast någon risk för. På sekelfesten som hölls i Kyrkhults Folkets hus betonades att föreningen genom åren haft en stor social funktion. Det framgick även av jubileumsprogrammet som innehöll mycket sång och musik och den avsomnade Vilshultskabarén gjorde en tillfällig come back.

> På kommunens ansvar?

Vårens utflykt har under många år varit en tradition i föreningen. I årsberättelsen har man länge kunnat läsa att ”några allvarliga fall av djurmisshandel har inte rapporterats under året”.

Utdelning av fodersäd inför vintern har varit den andra stora aktiviteten. Vid den sista blev det stora mängder säd över. Den kom ändå fåglarna till del innan vintern var över.

Begravningsplatsen vill Karl Johnsson att kommunen ska ta ansvar för. Föreningen har blivit bestulen på vattenpump, gräsklippare och en del annat. Dessutom har man haft en stor utgift för anläggande av sopstation. Den uppfördes av kommunen.

Oro finns också för vad som finns under i den gamla soptippen. En styrelseledamot fick upp en kofångare när han skulle begrava ett djur.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons