Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Socialförvaltningens bilar sönderslagna

Tre av socialförvaltningens bilar har blivit sönderslagna under natten mellan torsdag och fredag.
– Det är inte första gången, och det är lika tråkigt varje gång, säger Ingela Colleen, chef för äldreomsorgen.
Olofström • Publicerad 11 maj 2013

Det var på fredagsmorgonen som någon ur personalen upptäckte glaskross där bilarna stod parkerade och när man tittade närmare såg man att tre av förvaltningens bilar var totalt sönderslagna och var tvungna att bärgas från platsen.

– Det måste ju vara någon som vet exakt att de tillhör oss, det finns ingen logga på bilarna och de stod parkerade bland en massa andra fordon men det är bara tre av förvaltningens bilar som skadats, säger Ingela Colleen.

Annons

Det är inte första gången som socialförvaltningens bilar utsätts för skadegörelse, men det finns i nuläget ingenting att göra för att förebygga att det sker igen.

– Vi har i alla fall inget garage till förfogande.

För ett par år sedan diskuterades möjligheten att flytta hela socialförvaltningen till området kring Holjeskolan, och låsa in bilarna på ett inhägnat område nattetid.

De planerna sprack ju av orsaker som väl numera är väl kända.

– Vi får använda oss av hyrbilar så länge, men sådana här händelser ställer ju till problem och kostar pengar, förutom att det så meningslöst, suckar Ingela Colleen.

Jan-Erik Martinsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons