Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Spår i snön fällde biltjuven

OLOFSTRÖM Mannens uppgifter om att han skulle ha lånat bilen stämmer inte utan han var med och stal den på Järnvägsgatan. Det är klarlagt genom bilägarens och den vittnande poliser uppgifter och inte minst den hjälp de hade av spårsnön. Tingsrätten dömer därför den 30-årige olofströmaren till två månaders fängelse. Dessutom ska han sitta av ytterligare två månader som han var frivilligt frigiven ifrån sen i höstas. Han ska kvarstanna i häkte då det är risk för fortsatt brottslig verksamhet.
Olofström • Publicerad 22 mars 2001

Sölvesborgs tingsrätt konstaterar att han återfallit i likartad brottslighet som han tidigare dömts för vid upprepade tillfällen. Han förekommer nu i 20 avsnitt i belastningsregistret.

Förutom tillgreppet döms han för olovlig körning, narkotikabrott, och brott mot knivlagen. Mannen döms att betala 1 000 kr i skadestånd till bilägaren och 500 till brottsofferfonden medan advokatkostnaden på 8 896 kronor stannar på staten.

Annons

Av beslagtaget gods ska tre nycklar förverkas. Däremot ogillas förverkande av kofot, skruvmejslar och avbitare. Den åtalade gjorde gällande att inget tillhörde honom men han motsatte sig ändå att utrustningen förverkades.

En yxa, en batong och narkotika som han haft på sig vid gripanden får staten ta hand om och det hade han inget emot.

Det var mycket tack vare snöfallet natten till den 27 februari som bilstölden kunde redas upp. Den häktade mannen uppgav att han träffat en person på Ekerydsplan och fått låna en bil av honom. Det visade sig sen att den var stulen en stund tidigare på Järnvägsgatan. Bilägaren vaknade och ringde polisen som kunde spåra bilen ett par mil västerut och in i Skåne. Polisens vittnesmål om att bilen aldrig var över länsväg 121 och alltså inte i närheten av Ekeryd spräckte 30-åringens uppgift. Hans kamrat som var med vid tillfället och försvann sen han sluppit häktning, har inte kunnat nås med åtal.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons