Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tele2 fortsätter mastföljetong

OLOFSTRÖM Tele2 AB ansöker på nytt om byggnadslov för nybyggnad av ett 36 meter högt radiotorn och en teknikbod vid skidbacken. Företaget anser att enligt plan- och bygglagen kan mindre avvikelse från planen medges och bygglov lämnas utan att planen ändras. Frågan om elektromagnetisk strålning är i sammanhanget helt utan betydelse.
Olofström • Publicerad 28 mars 2001

Det framgår av ett stort antal beslut i regeringen, den senaste domen kom i januari i år. En mobiltelefonmast är inte lika omfattande som en kraftledningsgata.

Enligt företaget kan telemasten jämföras med transformatorer och toaletter, byggnader som är till för den allmänna nyttan. Telemasten tjänar den närmaste omgivningen och mobiltelefonin har också betydelse för samhällets kommunikationer i stort.

Annons

Om inte masten hindrar markanvändningen eller utgör en betydande olägenhet kan den behandlas som mindre avvikelse från plan.

Masten är en femårig följetong och kommunens senaste beslut är att inte ändra planen ytterligare en gång. Den planändring som genomfördes misslyckades genom en felskrivning. Därför är det senaste budet att masten måste plockas ner då den strider mot gällande plan.

Men telebolaget kontrar med påståendet att detaljplanen och masten mycket väl harmonierar.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons