Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Två kvinnor utvisas efter stölder från äldre

Två kvinnor, 41 och 51 år gamla döms för stöld från två äldre män.
De båda kommer nu att utvisas.
Olofström • Publicerad 21 maj 2013

Då den äldre mannen varit ute med soporna mötte han två kvinnor i sitt bostadsområde. Han uppfattade det som att den ene ville ha kaffe och han bjöd hem dem båda.

Den äldre kvinnan, 51 år gammal, försvann från köket en stund medan han var kvar där med den yngre kvinnan, 41 år gammal. De båda lämnade sedan hans hem utan att ha varit intresserade av något kaffe.

Annons

Mannen, som nyligen besökt banken, förvarade 1 500 kronor i ett olåst vapenskåp. Efter att kvinnorna lämnat hans hem saknades 1 200 kronor.

Mannen har pekat ut de båda kvinnorna vid en fotokonfrontation och polisen har hittat DNA-spår från 41-åringen i hans lägenhet.

Den 51-åriga kvinnan hävdar att hon aldrig varit hemma hos mannen, medan 41-åringen berättat att hon sålt sex till mannen och fått 1 200 kronor i betalning – något som tingsrätten inte tror på.

En granne ska den aktuella dagen ha sett två kvinnor gå omkring utanför mannens lägenhet, varav hon känt igen 51-åringen.

Kvinnorna dömdes i dag för stöld och ska ersätta mannen med de 1 200 kronorna, samt betala 5 000 kronor för kränkning till honom.

Kvinnorna döms även för stöld av en mobiltelefon tillhörande en annan äldre man i samma bostadsområde.

Även den mannen bjöd in kvinnorna, som försvann med hans telefon. Innan han upptäckte stölden och hann spärra abonnemanget hade det belastats med telefonkostnader på 4 998 kronor, främst genom samtal till kvinnornas hemland. Kvinnorna ska ersätta mannen för kostnaderna.

De båda händelserna inträffade under hösten 2012.

Kvinnorna saknar uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige. 41-åringen är tidigare dömd för stöld och snatteri till villkorlig dom och böter. Den tidigare villkorliga domen undanröjdes i dag och hon straffas med en månads fängelse. Hon ska dessutom utvisas och får inte återvända på fem år.

Påföljden för 51-åringen lyder villkorlig dom och hon ska också utvisas med förbud att återvända inom fem år.

Catharina Loosme
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons