GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Urspårat tåg bärgas - trafiken leds om

Ett godståg spårade ur utanför Olofström i söndags. Nu ska tåget bärgas och trafiken på väg 15 i området leds därför om.
Olofström • Publicerad 5 juni 2018
Så här såg det ut i söndags när ett godståg spårade ur utanför Olofström – nu påverkas trafiken på väg 15 de kommande dagarna vid bärgningsarbetet.
Så här såg det ut i söndags när ett godståg spårade ur utanför Olofström – nu påverkas trafiken på väg 15 de kommande dagarna vid bärgningsarbetet.Foto: Anton Kyhlbäck

Det var vid 16.45-tiden i söndags som ett godståg som tillhörde Green Cargos spårade ur utanför Olofström.

Urspårningen beror troligtvis på en så kallad solkurva, det vill säga att spåret utvidgas och därför böjs på grund av värmen.

Ingen skadades dock i tågolyckan.

Nu ska tåget bärgas med start klockan 18 idag tisdag den 5 juni. Bärgningen beräknas pågå till torsdagen den 7 juni klockan 18, enligt Trafikverket.

– När bärgningen är klar kommer väg 15 att öppnas för trafik igen. Därefter påbörjas arbetet med att återställa spåret.

– Det är oklart när tågtrafiken kan komma igång men vi räknar med att återställningsarbetet av spåret blir klart under inledningen av nästa vecka, säger Annika Canaki, avdelningschef Underhåll Distrikt Syd i ett pressmeddelande.

Under tiden stängs väg 15 från Lönsboda Kyrka till Olofström Norra av i båda riktningarna.

Trafikanter uppmanas att köra väg 116, 126 och 119 genom Olofström, Ryd och Lönsboda istället.

Foto: Trafikverket
Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.