Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Utomhusbion gav mersmak

OLOFSTRÖM Det blir fler föreställningar med utomhusbio i Olofström i sommar. Kanske två gånger till, säger Risto Oinas efter premiärsuccén i Lilla Holje med ”Dude where?s my car? Han har aldrig tidigare haft så mycket folk på en föreställning som denna. Publikanslutningen uppskattar han till 500 personer.
Olofström • Publicerad 1 juni 2001

Den exakta siffran går inte att få fram eftersom det var gratis. Risto har visat film i Olofström sen 1992 men aldrig haft en framgång som denna. Det var smockfullt, överallt, berättar han. Bion skulle börja klockan elva på kvällen och kom igång 20 minuter senare som final på lördagens högtrycksprogram i parken.

Hyran för denna nya film uppgick till 1 350 kronor och han kommer att söka bidrag av Filminstitutet i Växjö. Förhoppningsvis ska sommarens biopropaganda även ge resultat vid de ordinarie visningarna på Grandbiografen.

Annons

Risto hade kört ut maskinen från Grand till parken. Mycket jobb, anser en del men själv gör han det gärna igen, entusiast som han är.

–Det var så perfekt, säger han och tillägger att nästa gång ska han nog skaffa en större duk.

Parkbion påminner om drive in bio fast utan sköna bilsäten. Några myggproblem uppges det inte ha varit.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons