Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Väglag orsakade svår olycka

VILSHULT Snömodden var av allt att döma orsaken till en kraftig frontalkrock mellan en personbil och en lastbil på länsväg 185 mellan Vilshult och Kyrkhult vid niotiden i går morse. Tre personer fick föras till lasarett. En av passagerarna kan ha skadat ena halskotan.
Olofström • Publicerad 17 mars 2001
Räddningspersonalen hade ett svårt arbete med att få loss förare och passagerare ur bilvraket. Enligt uppgift höll ingen av bilarna mer än 30 kilometer i timmen. Det gick helt enkelt inte att köra fortare på den hala vägen.
Räddningspersonalen hade ett svårt arbete med att få loss förare och passagerare ur bilvraket. Enligt uppgift höll ingen av bilarna mer än 30 kilometer i timmen. Det gick helt enkelt inte att köra fortare på den hala vägen.Foto: Anders Nilsson

Den kvinnliga 37-åriga föraren hemmahörande i Kyrkhult förlorade vägfästet i en svag högerkurva med nedförslut på Norra Slagesnäsvägen en kilometer öster om Vilshult. En mötande lastbil på väg mot Kyrkhult försökte svänga åt sidan men krocken blev ändå oundviklig.

Personbilen, en Saab, kilades under lastbilen och blev totaldemolerad.

Annons

Räddningpersonalen fick klippa bort biltaket och hade ett mödosamt arbete med att få loss föraren och hennes båda 13-åriga medpassagerare, den ene hennes son.

> Skallskador

Kvinnan fick ett flertal benbrott, en ansiktsfraktur och eventuellt också skallskador. Enligt polisen kan en av pojkarna ha fått en fraktur på andra halskotan. Han fördes till lasarettet i Kristianstad och de andra till Karlshamn.

Lastbilschauffören, en 53-årig man från Olofström, har uppgett att båda bilarna höll låga hastigheter. Något annat gick inte med hänsyn till det moddiga och hala väglaget. Mannen undkom utan fysiska skador.

Norra Slagesnäsvägen var avstängd under större delen av förmiddagen.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons