Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Varför är inte Ekdungen såld?

JÄMSHÖG Landstingsrådet Marie Sällström, s, kräver svar på varför försäljningen av Ekdungen inte blivit av ännu. Detta efter att hon fått brev från den köpare som hade första tjing men som nu fått kalla handen.
Olofström • Publicerad 15 mars 2001

– Jag vill ha en skriftlig redovisning av de förhandlingar som hållts med anbudsgivaren och varför affären inte gått i lås, säger Marie Sällström.

I förra veckan fick hon ett brev av Per-Axel ”Esso-Pelle” Olsson, som uttryckte förvåning över att Landstingsfastigheter inte längre tycks stå fast vid det muntliga löftet att han skulle få köpa Ekdungen.

Annons

– Jag har fått klartecken två gånger. Planeringen för att ta över fastigheten var långt gången. Därför vill jag veta hur och när andra intressenter kommit in i bilden, säger Per-Axel Olsson till Sydöstran.

Landstingsfastigheter har antytt att helomvändningen beror på att han kunde få problem med att ta banklån på köpesumman, en halv miljon kronor. Men att det ekonomiska skulle vara ett hinder tillbakavisar Per-Axel Olsson.

– Den uppfattningen har jag inte fått i mina kontakter med banken. Det stämmer inte.

> Ungdomshem

Hans syfte med Ekdungen är att använda det som ungdomshem för människor som hamnat snett i tillvaron. För att få hjälp i det förberedande planeringsarbetet har han haft kontakter med både näringsrådet Stig Janzon och affärsrådgivaren Lilli-Ann Wahlberg. Och än har han inte gett upp hoppet om att affären ska bli av.

I annat fall: Om inte Landstingsfastigheter kommer med en godtagbar förklaring överväger Per-Axel Olsson att lämna in ärendet för juridisk prövning.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons