Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vem vill bli kyrkopolitiker?

OLOFSTRÖM Brist på kandidater har fått tre partier i Jämshögs församling att gå samman om en gemensam lista i höstens kyrkofullmäktigeval. Det är moderaterna, kristdemokraterna och folkpartiet. Däremot har centerpartiet och socialdemokraterna egna listor.
Olofström • Publicerad 14 mars 2001

– Huvudtanken var att göra valet så opolitiskt som möjligt för att därmed locka nya namn men det har inte lyckats, säger Allan Svensson, företrädare för kristdemokraterna.

Den lista man kommit överens om toppas av moderaten Gunni Ann Berggren före kristdemokraten Lisbet Markström och folkpartisten Kjell-Åke Hildings. Alla tre är rutinerade politiker.

Annons

Under vilken beteckning den nya konstellationen ska gå fram i valet är inte bestämt. Namn som Kyrklig samling och Kyrkan i tiden har nämnts. Men namnet ska fastställas på ett senare möte. Senast den 1 maj ska det vara insänt till Stiftet.

En nyhet i årets kyrkofullmäktigeval är att medlemmarna är röstberättigade redan från 16 års ålder. Däremot får de inte kandidera förrän vid 18 år som tidigare. Samlingslistan har dock inte lyckats få med någon som är speciellt ung.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons