Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

600 nya lägenheter krävs i kommunens vision

RONNEBY Närmare 600 nya lägenheter byggs och AB Ronnebyhus investerar 300 miljoner kronor den kommande tioårsperioden.
Åtminstone om kommunens målsättning på 30 000 invånare år 2010 ska förverkligas.
Ronneby • Publicerad 13 mars 2001

Det är rejäla satsningar som uttalas i AB Ronnebyhus remissvar till Ronneby kommuns nya översiktsplan – Vision 2010.

I planen uttalas målsättningen att antalet kommuninvånare uppgår till 30 000 personer år 2010. Och för att kunna möta ökningen, närmare 1 300 personer, måste det kommunala bostadsbolaget rusta både sitt bostadsbestånd och budget.

Annons

I remissvaret bedöms efterfrågan på lägenheter i allmännyttans regi vara mycket stor. Då räcker inte de närmare 3 000 bostäder som i dag finns.

Därför måste AB Ronnebyhus bygga 140 nya lägenheter, bland annat ett 50-tal i Ronneby tätort. Dessutom krävs ett 30-tal nya studentbostäder.

AB Ronnebyhus expansion de kommande tio åren väntas kosta 290 miljoner kronor.

I den summan ingår, förutom nybyggnation, även ombyggnader av befintligt bostadsbestånd samt IT-anpassning och miljöcertifiering av samtliga lägenheter.

De privata intressenterna på bostadsmarknaden måste, enligt remissvaret, bidra med ytterligare 445 nya lägenheter samt 385 småhus.

Jens Svensson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons