GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Slutar flyga från Ronneby

Flygbolaget Air Leap ställer in linjen Bromma-Ronneby på obestämd tid.
Anledningen är den minskade efterfrågan på resor under pandemin.
Ronneby • Publicerad 13 november 2020 • Uppdaterad 13 november 2020
Från och med den 16 november pausar Air Leap alla flyg till och från Ronneby.
Från och med den 16 november pausar Air Leap alla flyg till och från Ronneby.
Foto: Mattias Mattisson

– Vi är besvikna på situationen som pandemin skapat och att efterfrågan är lägre än vår ambition för inrikesflyget, vilket tvingar oss till att pausa linjerna Bromma-Ronneby samt Arlanda-Visby, säger Emelie Ahlin, marknadschef på Air Leap, i ett pressmeddelande.

Flygbolaget anger den ökade smittspridningen i kombination med återinförda restriktioner - vilket medfört ett kraftigt minskat resande till och från Ronneby Airport - som anledning bakom beslutet.

Från och med den 16 november pausas alla flyg. Resenärer som är inbokade efter dessa datum kommer att kontaktas av Air Leaps support.

– Vi beklagar situationen som uppstått under rådande omständigheter. Vi hoppas att våra resenärer har förståelse för detta beslut och vårt mål är att åter starta upp linjerna på nytt så fort vi får möjligheten.

– Vi kommer fortsätta trafikera Bromma och Göteborg från Visby samt Halmstad, Ängelholm och Malmö från Bromma, dock med en något reducerad tidtabell, säger Emelie Ahlin.

Så sent som förra veckan kunde Sydöstran berätta att flygbolaget reducerar antalet avgångar från Ronneby. Nu pausas alltså linjen helt, på obestämd tid.

Air Leap lanserade flyglinjen Ronneby-Bromma så sent som i juni, alltså mitt under pandemin.

Emma GunlerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.