Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Avis vill bygga intill Björks

KALLINGE Ytterligare ett företag vänder blickarna mot Bredåkravägen i nordvästra Kallinge.
Avis vill bygga nytt biluthyrningscenter intill Björks bilfirma, bara ett stenkast från flygplatsen.
Ronneby • Publicerad 1 juni 2001
Bilfirman Avis nya uthyrningscenter på tomten intill Bredåkravägen får ett strategiskt läge bara ett stenkast från flygplatsen.
Bilfirman Avis nya uthyrningscenter på tomten intill Bredåkravägen får ett strategiskt läge bara ett stenkast från flygplatsen.Foto: Mats Pihlgren

Sydöstran har tidigare berättat om två stora nybyggnationer i nordvästra Kallinge.

Transportföretaget Brinks buss och taxis nya central står i princip färdig på ett markområde vid rondellen Verperydsvägen-Bredåkravägen.

Annons

> Granne med Björk

Samtidigt är byggnadsarbetena i full gång på tomten Häggatorp 2:67, intill bilfirman Roger Björk Trading, västerut på Bredåkravägen.

På fastigheten intill, som i dag är märkt som parkmark i detaljplanen, vill Avis biluthyrning bygga nytt. Marken ägs av Ronneby kommun.

– Om allt går som det ska blir det byggstart i höst, säger Leif Nilsson som genom så kallat franschiseavtal driver Avis i Blekinge.

> Tvätt och service

Avis finns i dag i lokaler på Kockumsområdet i Kallinge och har ett filialkontor i Karlskrona. Vagnparken ligger på mellan 80 och 100 fordon.

– Tonvikten ligger i östra Blekinge, där har vi mest att göra, konstaterar Nilsson.

Om Avisbygget blir av handlar det främst om tvätt- och serviceutrymmen samt mindre kundmottagning.

> Miljonbygge

Leif Nilsson säger att byggnaden kommer att bli omkring 500 kvadratmeter stor. Notan för bygget landar på mellan 1,5 och 2 miljoner kronor.

Avis nya uthyrningscenter får ett strategiskt läge, med bara några hundra meter till flygplatsen och nära anslutningar till både E 22 och riksväg 30.

Jens Svensson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons