Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bandvagnar på realisation

RONNEBY En bandvagn för 50 000 kronor vars nypris är cirka två miljoner kronor?
– Ett tillfälle som inte får glida Miljötekniks styrelse ut händerna, säger miljöpartisten Nils-Erik Mattsson, som vill att det kommunala bolaget tar beslut om ett bandvagnsinköp vid ett extra styrelsemöte.
Ronneby • Publicerad 27 juni 2001

Det är försvarets pågående avrustning som framtvingar rea på Bandvagn 206. Nypriset är cirka två miljoner kronor men landets kommuner behöver inte betala mer än 50 000 kronor.

– Ett ytterst värdefullt fordon när det uppstår nätfel eller annat nödläge, anser miljöpartisten Nils-Erik Matt ssson med adress till nätdistributören Miljöteknik AB i Ronneby. Utförsäljningen av försvarsmaterial har uppmärksammats i flera kommuner och flera norrlandskomuner överväger att köpa in Bandvagn 206.

Annons

– Det är väl också där behovet av bandvagnar är störst. Vintrarna i Blekinge är ju sällan snörika, säger Miljöteknik:s VD Hans Olausson när han kommenterar Mattssons önskan om ett snabbt inköp från bolaget sida.

Men Hans Olausson vill inte helt avfärda idén att ”slå till” på en bandvagn.

– Priset är lågt men det är upp till styrelsen att diskutera ett inköp, säger Hans Olausson.

Köpen av Bandvagn 206 förmedlas av Svenska Kraftnät.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons