Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bilhandlaren storsatsar

KALLINGE Bilhandlare Roger Björk har sålt begagnade bilar i Kallinge i snart tio år.
Nu storsatsar han och bygger en ny, tidsenlig försäljningshall vid Bredåkravägen.
Ronneby • Publicerad 25 januari 2001

Roger Björk väljer alltså att stanna kvar i Kallinge och inte dra sig in till centralorten Ronneby när hans bolag Björk Trading AB genomför sin största investering hittills.

För när det blev känt att Roger Björk skulle bygga nytt så tyckte en del i vänkretsen att han skulle ta steget och etablera sig i stan.

Annons

– Men jag ser inga skäl att flytta. Ur kundsynpunkt är Kallinge ett minst lika bra alternativ. Det har de här åren visat, tycker han.

> Samma kvarter

Och Roger Björk blir också kvar i samma kvarter som nu. Han har tecknat förvärvskontrakt på den kommunägda granntomten Häggatorp 2:66 som mäter tvåtusen kvadratmeter.Det äldre boningshuset revs när Ronneby kommun inköpt fastigheten.

Beslutet att bygga nytt och i egen regi mognade fram när nuvarande affärsfastighet - före detta Ermins Bil - nyligen bytte ägare. Roger Björk hade då hyrt in sig sedan han lämnade provisoriet på Kockumsområdet 1994.

> Ändamålsenliga

– Firman behöver mer ändamålsenliga lokaler. Nu får vi en byggnad på fyrahundra kvadratmeter som är helt anpassad för att exponera och sälja bilar, förklarar Roger Björk som också passar på att uppföra en ny tvätthall.

Schaktningsarbetet är just påbörjat efter förhandsbesked från byggnadsnämnden. Roger Björk hoppas att bygget ska löpa i den takten att bilhallen kan tas i besittning innan sommarsemestern.

> Etablerad

Han har ser ingen anledning att måla upp någon direkt riskbild med sin satsning. Alternativen att köpa nuvarande fastighet eller att kvarstå som hyresgäst har vägts in.

–Det är rätt skede. Firman är etablerad och i vår bransch är vi inte så konjunkturkänsliga.

–I sämre tider efterfrågas lite äldre begagnade bilar och när hushållens ekonomi skjuter i höjden då ökar suget efter standardnivån strax under fabriksnya bilar, resonerar Roger Björk.

Mats Pihlgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons