Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bråket stänger Café Josef i helgen

RONNEBY Café Josef på Bruket håller stängt i helgen – och om inte ungdomarna skärper sig och är nyktra när de kommer till caféet finns det risk för att det stängs för gott.
Ronneby • Publicerad 2 mars 2001

– Drogfriheten respekteras inte. Ungdomar kommer hit påverkade och till caféet kommer också ett gäng killar i svarta bombarjackor saom bråkar varje gång de är här, säger David Lussi när han berättar om den situation caféet på Bruket har hamnat i.

Kommande helg håller cafeet stängt. Helgen därefter görs ett nytt försök att hålla öppet Café Josef, men om inte trenden med bråk och påverkade besökare bryts stängs caféet för gott.

Annons

– Det är inte meningsfullt att försöka bygga upp något bra ungdomar när de själva raserar verksamheten, fortsätter David Lussi.

Café Josef har drabbats av fler motgångar. Det har inte bara handlat om bråk och drogpåverkade ungdomar.

Nedskäpning och stölder har också irriterat de drivande krafterna. För någon månad sedan stals nästan hela det kommunala bidrag som betalades ut till ungdomarna.

4 000 av 5 000 kronor av det erhållna bidraget försvann under en fredagnatt i ett obevakat ögonblick på caféet.

Pengarna var vikta för inköp av inventarier. Ungdomarna planerade bland annat köpa möbler från Ikea. Men de planerna tvingades man skrinlägga efter den fräcka stölden.

– Vi vet att en besökare stal pengarna och tyvärr har vi inte fått tillbaka en enda

krona, tillägger en besviken David Lussi.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons