Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Brister i omsorg ledde till sjukhusvistelse

Socialnämnden i Ronneby anmäler en risk för ett allvarligt missförhållande inom omsorgen i kommunen till Socialstyrelsen enligt lex Sarah.
Ronneby • Publicerad 14 maj 2013

I sin anmälan skriver socialnämnden att det har brustit i samverkan och samarbetet mellan olika huvudmän inom primärvården och kommunens olika förvaltningar gällande en vårdtagares omvårdnads- och psykosociala behov.

Det hela ledde till att vårdtagarens fysiska och psykiska hälsotillstånd försämrades snabbt. Trots att problematiken har lyfts till olika ansvariga och bollats mellan olika förvaltningar gick det så långt att vårdtagaren blev inlagd på sjukhus i januari i år.

Åtgärder som har vidtagits, alternativt planeras att vidtas, för att liknande missförhållanden ska inträffa igen är bland annat att tidigt påkalla behov av en god man eller förvaltare samt att samordningen mellan olika inblandade ska bli bättre.

Catharina Loosme
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons