Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bröt sig in i sjutton containrar

RONNEBY Två byggarbetsplatser i Ronneby - Ågården och Folkparken - utsattes i helgen för avancerade stöldkupper.
Sjutton stycken igenbommade containrar bröts upp och plundrades på värdefulla maskinverktyg.
Ronneby • Publicerad 20 mars 2001
Två byggarbetsplatser fick sina containrar uppbrutna.
Två byggarbetsplatser fick sina containrar uppbrutna.Foto: Mats Pihlgren

Polisutredningen försvåras av att upptäckten gjordes först på måndagsmorgonen när byggena återupptogs efter helgen. Brotten kan ha skett någon gång mellan natten till lördag och tidigt måndag morgon.

Det är inga vanliga ”gråtjuvar” som spontant varit framme enligt polisen. Utan ett planerat tillslag med flera medverkande.

Annons

De har varit försedda med utrustning att forcera grova hänglås och kraftiga byglar. De senare har angripits med batteriladdade specialsågar.

> Flera firmor

Flera bygg- och installationsfirmor har drabbats genom kuppen. Underentreprenörer som är verksamma på byggföretaget Blekinge Rots två stora byggarbetsplatser har sina egna separata verktygscontainrar.

Särskilt hårt drabbad är NVS som fick containrar tömda på dyrbara slagborrmaskiner. En annan firma som fick sin comtainer uppbruten på Ågården är Elektro Sandberg.

En av containrarna intill Hälsocenterbygget var larmat men det har tjuvarna lyckats manipulera. De har också oskadliggjort den extrabelysning som var installerad inne på Ågårdens byggarbetsområde.

> Likartade stölder

Polisinspektör Sven-Erik Olsson sammanställde i går anmälningar från ett antal byggföretag. Och han är tacksam om förbipasserande på Götgatan som kan ha gjort observationer hör av sig till Ronnebypolisen.

Samma uppmaning riktas till nattpersonal på vårdhemmet Ågårdsro med utsikt mot den aktuella byggarbetsplatsen på Ågårdsområdet.

Blekinge Rot har tidigare utsatts för likartade stölder när man byggde senaste etappen på Soft Center. Men inte av helgens omfattning enligt platschef Eje Nilsson.

–Jag misstänker att det är ligor som kör runt i södra Sverige och kollar in byggkranar. Sen slår de till nattetid, lastar med sig det som är värdefullt och försvinner från trakten.

–Det är inte säkert att de stulna verktygen är kvar i landet längre, säger han.

Mats Pihlgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons