Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bygglovstvist nära Aspan

ASPAN En envis bygglovsträta på Aspan kan ha nått en lösning.
Bygglov ges i efterhand för tillbyggnader på fastigheten Leråkra 2:18.
Ronneby • Publicerad 12 mars 2001

Fastigheten är ett permananet bostadhus och har tillfogats en mindre utbyggnad som inte täcktes in av det bygglov som gavs 1993.

Efter inspektion och anmodan om att söka bygglov begärdes en månads uppskov med inlämning av justerade ritningar.

Annons

I början av februari kom så fastighetsägaren Carl-Henrik Franks anhållan om bygglov i efterhand för den del som uppförts utan tillstånd.

Två grannfastigheter Leråkra 2:49 och Leråkra 2:21 har inget att erinra mot att bygglov ges. Det gäller även de mindre utvidgningar av förråd och garage som tidigare skett utan sanktion från byggnadsnämnden.

> Mindre tillbyggnad

Byggnadsnämnden karakteriserar den olovliga tillbyggnaden som mindre och att placeringen inte kan vara till förfång för grannarna. Bygglov gavs i efterhand vid februari sammanträdet och det gäller också uthusen.

Nöjd är däremot inte grannen Ove Erkilsson på Norra Nabbenvägen och ägare till fastigheten Leråkra 2:35. I en skrivelse konstaterar han att ”det byggts åtskilligt på Leråkra 2:18 utan bygglov”. I inlaga till Ronneby kommun och till länsstyrelsen hävdas att likställighetsprincipen åsidosatts.

> Inviterad

Ove Erliksson var inviterad till byggnadsnämnden den 12 februari. Han accepteradeoch infann sig. I ett uppehåll i sammanträdet kunde han argumentera direkt till ledamöterna

Hans kritik gav en livlig debatt. Men Erkilssons kraftiga invändningar kunde ändåv inte rucka beslutett att avge bygglov i efterhand.

Mats Pihlgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons