Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Centrumgata enkelriktas – igen

Som en del i satsningen på en ”sommargata” i centrum kommer Prinsgatan att enkelriktas under ett halvår framöver.
Ronneby • Publicerad 9 april 2020
Trafiken på Prinsgatan i centrala Ronneby enkelriktas söderut under perioden 15 april till 15 oktober. Korsningen mellan Karlskronagatan/Prinsgatan blir gångfartsområde.
Trafiken på Prinsgatan i centrala Ronneby enkelriktas söderut under perioden 15 april till 15 oktober. Korsningen mellan Karlskronagatan/Prinsgatan blir gångfartsområde.Foto: Emma Gunler

Sydöstran har tidigare berättat att Karlskronagatan tillfälligt ska göras om till en ”sommargata” med grönska och fler sittplatser för en mer trivsam stadsmiljö.

Gatan kommer att sträcka sig från Ronneby torg bort till Nygatan och i korsningen mellan Prinsgatan och Karlskronagatan kommer det byggas ett stort soldäck, som ska utgöra mittpunkten för ”sommargatan”.

Prinsgatan blir åter igen enkelriktad för trafik. Åtminstone under de kommande sex månaderna.
Prinsgatan blir åter igen enkelriktad för trafik. Åtminstone under de kommande sex månaderna.Foto: Emma Gunler
Annons

Det innebär i sin tur att Prinsgatan kommer att enkelriktas i södergående riktning, från Kungsgatan till Strandgatan, under uteserveringsperioden 15 april till 15 oktober.

Korsningen Prinsgatan/Karlskronagatan kommer dessutom att göras om till ett gångfartsområde, vilket innebär man att inte får köra fortare än gångfart, en maxhastighet på cirka sju kilometer i timmen.

Den södra delen av Prinsgatan dubbelriktades för snart tio år sedan och var ett hett diskussionsämne i omgörningen av centrum.

Emma GunlerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons